۲۰ خرداد ۱۳۹۴، ۱۷:۲۵

محقق:

دانشمندان ایرانی علوم اسلامی را زنده کردند

دانشمندان ایرانی علوم اسلامی را زنده کردند

اردبیل- رئیس انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی ایران گفت: دانشمندان ایرانی نه تنها ادبیات فارسی بلکه علوم اسلامی را زنده کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی محقق بعد از ظهر چهارشنبه در نشست هم اندیشی با اساتید و دانشجویان ادبیات فارسی دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: وجود چهره های شاخص علمی و فرهنگی از امتیازات کشور ایران است و این امتیاز در هیچ کشور اسلامی دیگر مشاهده نمی شود.

وی با اشاره به کتاب لغت عربی به عربی تالیف قاموس فیروز آبادی افزود: این کتاب در ایران نوشته شده تا جایی که اعراب که ایرانیان را عجم یا بی زبان می خواندند مجبور به استفاده از این کتاب و مراجعه به آن شدند.

رئیس انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی ایران تاکید دارد که کتبی از این دست مایه افتخار و سربلندی این کشور است و ایران کشوری است که در تمامی شاخه های علوم دانشمندان ممتازی را تحویل جامعه بشریت داده است.

محقق با ذکر مثالی به دانشمندان برجسته پزشکی و ریاضیات اشاره کرد و گفت: وقتی اسلام وارد ایران شد در مدت کوتاه مسلمانان به ویژه مسلمانان ایرانی چنان در علوم پیشرفت کردند که گفته می شود در تاریخ بشریت بی سابقه بوده است.

وی تصریح کرد: دانشمندانی حتی از روستاهای این کشور برخاسته اند که در حوزه های مختلف از جمله شعر در سطح جهانی حرف برای گفتن داشتند.

عضو فرهنگستان مصر با اشاره به کتاب ابو عبدالله تبریزی افزود: این کتاب جزو اولین کتب چاپ شده در اروپا است که به زبان عبری ترجمه شده و ۵۰۰ سال قبل به چاپ رسیده است و نشان می دهد خطه آذربایجان خدمت بزرگی به زبان فارسی کرده است.

به گفته محقق تالیف دایرالمعارف قاموس المعارف که سه جلد آن به چاپ رسیده یکی دیگر از آثار برجسته در این حوزه محسوب می شود که محمد علی مدرس تبریزی از اساتید برجسته نسبت به تالیف آن همت کرده است.

رئیس انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی ایران معتقد است به پاس خدمات صورت گرفته دانشمندان ادبیات و زبان فارسی و سایر دانشمندان نه تنها ادبیات فارسی بلکه علوم اسلامی را زنده کردند و بنده که در ۲۰ کشور مقاله چاپ کرده ام این امتیاز را در هیچ کشوری ندیدم.

محقق در عین حال به ضرورت ترویج تحقیق و توسعه در بین دانشجویان ادبیات و زبان فارسی تاکید کرد و این دانشجویان را سرمایه های فرهنگ و علم کشور دانست.

وی گفت: یکی از دلایلی که دانشمندان گذشته بیش از امروز با سواد بودند به دلیل توجه به علم آموزی و در کنار آن بالا بردن سطح علم بود که در بین دانشجویان امروز مورد غفلت است.

 نویسنده و محقق ادبیات و زبان فارسی به ضرورت بهره برداری صحیح از زمان و موقعیت کشور از سوی جوانان تاکید و اضافه کرد: با اهتمام ویژه دانشمندان اسلام تمدن اسلامی به وجود آمد و این نهضت باید در نسل فعلی تداوم یابد.

کد خبر 2774913

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha